Transparantie

Vandaag werden bij ons op kantoor de jaarcijfers gepresenteerd. Deze volledige transparantie in het reilen en zeilen van het bedrijf blijf ik een mooi idee vinden, aangezien bewustzijn van de bedrijfssituatie wordt aangewakkerd. Wanneer je inzicht krijgt in hoe dingen ervoor staan, dan kun je vaak ook beter begrijpen waar bepaalde keuzes door de directie vandaan komen.

Transparantie is niet alleen intern belangrijk, maar ook in het contact met klanten. Het vakgebied van webdesign en online marketing waarin wij actief zijn, wordt helaas vaak nog geassocieerd met onverantwoorde uren en onduidelijke werkzaamheden. Transparantie is lang niet altijd de standaard en het is extreem lastig om als ori√ęnterende onderneming het kaf van het koren te scheiden in de zee aan webdesignbureaus.

Transparantie dwingt je als bedrijf, maar ook zeker als persoon, om kwalitatief met je beslissingen om te gaan. Het brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Er is geen ruimte meer voor schijn. Je hoeft je eigen situatie niet langer anders voor te doen dan de werkelijkheid.

Liever eerlijk zijn rondom de bittere pil, dan het geven van een placebo met een afschuwelijke nasmaak.

Nieuwe inspiratie

Schrijf je in en ontvang maandelijks de laatste teksten en gedichten van de man zonder jas :-)