Tijd besparen met een knipoog

We leven in een tijd waarin de tijd zelf regelmatig de bottleneck lijkt. Woorden zoals ‘druk’ zijn in veel gevallen onze ‘middle name’. Maar hoe kan dit nou eigenlijk?

Werkt iedereen dan 80 uur per week? Of slapen we misschien als ossen, iedere dag weer? Of is het misschien toch stiekem dat kleine slimme apparaatje waarmee we eindeloos veel kunnen, continu.

Met dit vraagstuk ben ik even aan de slag geweest via mijn andere hobby, waar ik graag tijd voor maak :-), programmeren! Want regelmatig ben ik kritisch en ‘serieus’ bezig met het analyseren van de maatschappelijke en innerlijke problemen, maar ook (of juist) daar is soms even een vleugje humor / ontspanning nodig.

Uit deze combinatie van schrijven en programmeren op mijn beginners-niveau, heb ik een simpel text-based spelletje/tooltje gemaakt dat je gaandeweg helpt om: meer tijd vrij te maken :-)! Check hier de tijdbesparingstool.

tijd besparen tool

Hij is verre van perfect en wint ook niet de schoonheidsprijs, maar wie weet dat het je wat inzicht biedt in de huidige besteding van je uren en wat onorthodoxe manieren om tijd te besparen ;-). Niet alle denkbare posten zijn opgenomen, maar via een aantal van de meer voorkomende kun je ook al vaak tijd besparen.

Hobby’s en eigen projecten zijn op dit moment bewust niet opgenomen in de tool, aangezien deze juist een soort einddoel zijn. Door meer tijd te besparen krijg je hopelijk meer tijd voor projectjes waar jij en eventueel anderen, baat bij hebben. Dit kan variëren van boswandelingen tot een cursus Spaans, tot het opzetten van je eigen spaarvarken-platform.

Ik ga kijken of ik ‘m gaandeweg nog wat nuttiger kan maken door ook wat resources toe te voegen bij bijvoorbeeld de stukken over slapen en eventuele andere inspiratie-artikelen voor meer tijd-hacking.

Voor nu, veel plezier met de tool en mochten er dingen stuk gaan of anders werken dan verwacht, laat het mij gerust weten via daan@demanzonderjas.nl.

Op naar de tool! Ik zie graag jullie besparingen tegemoet ;-).

Nieuwe inspiratie

Schrijf je in en ontvang maandelijks de laatste teksten en gedichten van de man zonder jas :-)