Geen zorgen

Wie kent niet het dagelijkse opstaan en het vervolgens direct verdwaald raken in maelstrom aan gedachten. Zorgen voeren de boventoon in onze hersenpan, waardoor veel energie van ons wegvloeit.

We beginnen de dag met het lezen van het nieuws. De rampen die ons allemaal te wachten staan. De oorlogen die ons collectieve bewustzijn weer veroorzaakt heeft. De gehechtheid aan identiteit in de politiek, cultuur en het dagelijkse leven. Een bevestiging van de scheiding tussen individu en samenleving. En een uitweg lijkt niet mogelijk.

We denken, handelen en leven vanuit onze eigen identiteit. In plaats van te zoeken naar herkenning, kiezen we voor de vergelijking. We maken onderscheid tussen de kern van onszelf en die van een ander. En daar ontstaan de zorgen.

We zijn doordrenkt met angst, maar begrijpen niet dat de persoon naast ons precies hetzelfde probleem heeft. We zijn te druk bezig met onze eigen zorgen, om de sterke gelijkenis van onze basisprincipes te herkennen in de ander. En zo leven de problemen eeuwig voort, totdat we het collectieve bewustzijn van deze gelijkenis, kunnen realiseren.

Gedicht: Geen zorgen

Maak je geen zorgen, de wereld is brak
onbewust en van de hak op de tak
Dictator verstand heeft er de macht
totdat iedereen zijn gedachten ontkracht

Maak je geen zorgen, je spiegel is niet daar
blijf dicht bij jezelf en er is geen gevaar
De angst ontmaskerd, ego de dader
jouw leven nu, het referentiekader

Nieuwe inspiratie

Schrijf je in en ontvang maandelijks de laatste teksten en gedichten van de man zonder jas :-)