Drijfveren

De man zonder jas, een doopnaam die door mij is verkregen gedurende de afgelopen 10 jaar dat ik ongeacht het seizoen, je raadt het al, buiten zonder jas loop.

Naast de letterlijke waarheid van deze naam, streef ik ook de figuurlijke schoonheid ervan na.

Leven zonder jas kun je ook zien als niks te verbergen hebben, authentiek en als het nastreven van minimalisme door al het onnodige te elimineren.

In deze tijden, waarin er een ontelbaar aantal bronnen zijn die je kunnen beïnvloeden, is het van belang soms voet bij stuk te houden en jezelf te durven blijven: raar of niet, zolang je maar echt blijft.

Met een hernieuwd inzicht ben ik de wereld anders gaan bekijken en ben ik me bewust geworden van de dingen die in mij aan het worstelen waren, maar ook daarbuiten in de vorm van globale problemen en veranderingen.

Tegenwoordig gaat alles zo snel, dat er altijd wel iets te vinden is om je over te fascineren. En dat is heerlijk.

In mijn schrijven heb ik een uitlaatklep gevonden die ik voorheen nooit eerder te vinden wist. Met behulp van creatieve metaforen, spreekwoorden, woordverzinsels en rijm probeer ik korte en krachtige boodschappen te verwerken in een originele verpakking, omdat ik merkte dat korte, maar scherpe teksten en gedichten soms de juiste snaren kunnen raken.

Vandaar dan ook mijn poging om dit zelf te proberen en meer te kunnen betekenen voor meer anderen via mijn eigen website en gedichtenbundel.

Mijn persoonlijke ‘why’ / drijfveer is dan ook het inspireren van mensen met behulp van rijmende gedichten op maat, waardoor ook mijn motto is ontstaan: “Inspireer door te onderscheiden”,

Met vrolijke groet,

Daan Weustenraad – de man zonder jas

 

Nieuwe inspiratie

Schrijf je in en ontvang maandelijks de laatste teksten en gedichten van de man zonder jas :-)